Hi, what are you looking for?

Hiburan

The Masked Singer Malaysia Kembali Dengan Musim Ke-2


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PETALING JAYA: Program pertandingan nyanyian terkenal, The Masked Singer Malaysia kini kembali di musim kedua yang akan mula bersiaran pada setiap Jumaat, mulai 28 Januari 2022, jam 9.00 malam di saluran Astro Warna.

Menurut kenyataan, rancangan tersebut bakal membuka tirainya semula dengan kehadiran 14 orang barisan selebriti terkemuka negara, terdiri dari nama-nama hebat yang hadir dari pelbagai cabang seni.

Selain itu, pada musim kedua ini juga bakal menyaksikan penglibatan seramai sembilan orang figura dari latar belakang berpengaruh dalam industri yang mana mereka ini diberikan penghormatan untuk menduduki kerusi juri tetap.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Keputusan untuk mengadaptasi program berformat pertandingan nyanyian misteri, The Masked Singer Malaysia sebelum ini dibuat setelah mengambil kira beberapa faktor utama terutamanya dari aspek kehendak penonton yang sentiasa menginginkan kandungan-kandungan segar, penuh variasi serta memiliki keunikannya yang tersendiri.

“Program ini yang diperkenalkan di Korea Selatan pada tahun 2015 ternyata berjaya mencetuskan satu gelombang hebat di peringkat global sehingga ia kemudiannya diadaptasi di negara-negara lain seperti Indonesia, Thailand, China serta Amerika.

“Keputusan membawanya ke Malaysia ternyata tepat kerana The Masked Singer Malaysia musim pertama berjaya mencetuskan satu fenomena hebat sehingga berjaya diiktiraf sebagai pemenang bagi kategori ‘Best TV Format Adaptation (non-scripted)’ di anugerah Content Asia Awards 2021,” kata pengurus saluran Astro Warna.

Advertisement. Scroll to continue reading.
The Masked Singer Malaysia Kembali Dengan Musim Ke-2

Penyanyi dan pelakon, Amy Mastura turut menzahirkan rasa teruja dan gembira kerana berpeluang sebagai salah seorang juri dalam musim kedua ini.

“Saya rasa seronok selaku juri pada kali ini dan dapat bersama sebaris para juri lain yang juga dalam kalangan rakan-rakan saya yang sudah lama tidak berjumpa.

“Saya terhibur, bebas untuk berkata-kata dan terbuka bagi melontarkan komen dalam rancangan ini. Saya juga sendiri sukar untuk meneka siapa disebalik kostum-kostum berkenaan.

“Ia kerana semua peserta berbakat, boleh mengubah suara dan menyanyi pelbagai genre. Tetapi, setiap minggu kita cuba ‘tangkap’ satu gaya mereka,” tuturnya ketika ditemu ramah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada kali ini, sebanyak 14 kostum menarik dan unik yang akan dipakai oleh barisan peserta yang kesemuanya direka khas pereka dan perunding fesyen, Akma Suriati Awang dan pereka fesyen terkenal, Hatta Dolmat yang turut menyerikan kostum The Masked Singer Malaysia 2.

Terdahulu, The Masked Singer Malaysia musim pertama telah mencatat sejarahnya tersendiri apabila diumumkan sebagai pemenang kategori ‘Best TV Format Adaptation (non-scripted)’ di anugerah Content Asia Awards 2021, Ogos lalu.

Kemudian, musim pertama The Masked Singer Malaysia sebelum ini telah menyaksikan penyanyi popular tanah air, Aina Abdul dinobatkan sebagai Juara, dalam kostum Bunga Raya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA KRAI – Selepas menahan sembilan suspek termasuk remaja berusia 13 tahun, polis menahan seorang lagi suspek bagi...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Mula menunjukkan perkembangan positif apabila sudah sedarkan diri dan mampu memegang telefon, pelakon Nad Zainal...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Satu rakaman video detik cemas orang awam diserang anjing ketika berada di sebuah kawasan perumahan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. LOS ANGELES: Gunung berapi aktif terbesar di dunia, Mauna Loa di Hawaii dilaporkan masih memuntahkan lahar panas selepas...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications