Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Tiada masalah PAC, saya pasti hadir – Wee Ka Siong


PETALING JAYA – ‘Tiada masalah Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC)! Saya pasti hadir’

Demikianlah respon Ahli Parlimen Ayer Hitam, Datuk Seri Wee Ka Siong terhadap kenyataan PAC yang akan memanggilnya untuk prosiding Pengurusan Wabak Covid-19.

Katanya, dia pasti hadir untuk memberi keterangan serta pencerahan pada Khamis depan tentang apa jua soalan yang diajukan berkenaan isu tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Tiada masalah PAC! Saya pasti hadir untuk memberi keterangan pada 21 September ini.

“Tanyalah kepada saya apa yang nak ditanya. Saya akan memberi pencerahan,” tulisnya dalam satu hantaran di Facebook hari ini.

Terdahulu, Pengerusi PAC, Datuk Mas Ermieyati Samsudin berkata, pihaknya membuat keputusan itu selepas selesai tiga prosiding dan berpendapat keperluan mengadakan prosiding keempat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurutnya, prosiding itu dijadualkan pada 21 September depan dengan PAC akan turut memanggil bekas Ketua Setiausaha Kementerian Kesihatan, Datuk Seri Dr Chen Chaw Min.

“PAC memerlukan keterangan dan penjelasan daripada Ka Siong memandangkan nama beliau disebut dalam prosiding sebelum ini dan untuk berlaku adil kepada beliau, PAC mendengar penjelasan beliau.

“Tetapi saya tidak akan mendedahkan atas sebab apa, memandangkan prosiding PAC tertakluk kepada Peraturan Mesyuarat 85 Peraturan Mesyuarat Dewan Rakyat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Surat panggilan mesyuarat kepada saksi-saksi ini akan dikeluarkan hari ini, dan saya mohon supaya saksi-saksi berkenaan hadir bagi membantu PAC melengkapkan siasatan terhadap isu ini,” katanya semasa sidang akhbar di lobi Parlimen, di sini hari ini. – KOSMO! ONLINE.


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Hiburan

0 Aktres berusia 51 tahun itu berkata, dia pelik dengan sikap individu yang suka memperlekehkan orang lain hanya disebabkan perkara remeh terutama jenis kenderaan dipakai....

Mamak News

0 KLANG – Seorang wanita yang juga penduduk Bagan Teo Chew, Pulau Ketam di sini, dilaporkan masih hilang dalam kebakaran tiga buah rumah di...

Lifestyle

0 Tiga bank lanjut pengecualian caj QR Duitnow Public Bank Tarik Balik Kenakan Caj Transaksi DuitNow QR, Lagi 2 Bank Lanjut Pengecualian Caj. Tiga...

Mamak News

0 SINGAPURA: Kesihatan mental di Singapura dilaporkan semakin serius, namun lebih ramai bersedia mendapatkan bantuan, menurut tinjauan Kementerian Kesihatan (MOH). Tinjauan Kesihatan Penduduk Kebangsaan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications