Hi, what are you looking for?

TikTok Menyertai Arena Restoran Makanan Di Amerika Syarikat Melalui TikTok Kitchen

Internet

TikTok Menyertai Arena Restoran Makanan Di Amerika Syarikat Melalui TikTok Kitchen


TikTok kini membuat kejutan dan mengumumkan kerjasama dengan Virtual Dining Concepts untuk memperkenalkan restoran makanan yang memfokuskan penghantaran sahaja dinamakan TikTok Kitchen.

TikTok Kitchen ini akan beroperasi di Amerika Syarikat bermula Mac 2022 kelak, dan memfokuskan kepada penghantaran makanan, selain menyediakan menu-menu makanan yang hangat dan viral pada platform sosial berkenaan.

Untuk permulaan, sekitar 300 TikTok Kitchen disasarkan, dengan sasaran mencapai 1000 TikTok Kitchen pada penghujung 2022 kelak.

Advertisement. Scroll to continue reading.
TikTok Menyertai Arena Restoran Makanan Di Amerika Syarikat Melalui TikTok Kitchen

Menu makanan yang ditawarkan dijangka akan berubah pada setiap suku tahun, dan makanan yang viral dikongsikan akan ditambah ke menu TikTok Kitchen ini.

Menariknya juga, TikTok dilihat akan menggunakan pendapatan daripada hasil jualan restoran ini untuk membantu bakat kulinari dan juga mereka yang kongsikan menu viral berkenaan di TikTok. TikTok dilihat menggunakan TikTok Kitchen ini sebagai salah satu medium pemasaran, dan bukannya memfokuskan sebagai sebuah perniagaan.

Untuk makluman, sebelum ini Virtual Dining Concepts turut pernah bekerjasama dengan MrBeast dalam menawarkan Mr Beast Burger.

Sumber: Amanz

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Diskaun 5 hingga 25 peratus Abang Jo Beri Diskaun Hingga 25 Peratus Bil Elektrik Selama 6 Bulan Buat Rakyat Sarawak. Kerajaan Sarawak bersetuju...

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications