Hi, what are you looking for?

Travel

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!


Tanah Jawa Indonesia mempunyai banyak tarikan menarik yang boleh diteroka. Surabaya antara wilayah di Tanah Jawa yang mempunyai tarikan alam yang mempersonakan. Gunung Bromo, Kawah Ijen dan pilihan air terjun yang cantik merupakan destinasi yang boleh dilawati jika berkunjung ke Surabaya.

Membeli tiket penerbangan dua minggu sebelum perjalanan justeru Ad Nurr dan pasangannya memilih untuk mengikuti pakej bersama travel agent sepanjang percutian empat hari 3 malam mereka di Surabaya.

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!

Berkongsi momen-momen indah yang dirakam sepanjang percutian mereka, Ad Nurr menyifatkan Surabaya destinasi indah untuk dilawati. Pesannya datang sendiri dan nikmatilah kecantikan alam yang ada di sana sambil banyak gambar dan video untuk memori bersama.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ikuti perkongsiannya:

4 days 3 nights : Surabaya Indonesia.

13/01/23 – 16/01/23

Advertisement. Scroll to continue reading.

TA : Ayunita, Exotic Java Adventure.

you guys search je Ayunita. Very recommended, trusted

Trip kami husbandwife, trip santai tidak lah bajet tidak luxury. Seadaanya

Advertisement. Scroll to continue reading.

Trip ni langsung saya tak prepare itinerary, saya bagi bulat bulat Ayu settle kan A to Z.

We bought tiket thru Airpaz and nanti terus contact Ayu, boleh pilih pakej mana yang you guys nak, Ayu akan bagi option. kami punya driver nama Mas Ula, 5 sporting gila. Thank you Ula! )

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!

And just friendly reminder, guys kalau vegan ke tak makan itu ini ke, atau senang cakap picky eater ke, korang share dengan TA so dia boleh sampai kan pada driver /supir yang akan di assign untuk trip korang. Kita mudah kan driver nak bawak kita pergi makan mana, based on kita punya preference. And kalau ada nak makan mana2, beritahu driver awal2 so dia boleh susun route.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Expenses :

Tiket MYR800 return, beli 2minggu sebelum fly. Add on luggage 20kg , beli seat 2x, beli travel protection 2 pax.

MYR 1000 +/- untuk pakej, exclude shopping and makan makan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!

Not to forget :

1.Aktifkan international online transaction.

2.Aktifkan pengeluaran duit kat atm.

Advertisement. Scroll to continue reading.

3.Download apps PeduliLindung

4.Ready kan vaksin MySejahtera.

5.Soket 2 pin

Advertisement. Scroll to continue reading.

6.Bawa sweater, sarung tangan. (Beli on the spot pun boleh)

7.Ambil video banyak banyak!

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!

Disclaimer : Semua yang berlaku, rules , flexibility, whether, imegresen semua lah, all within 4 days time range Not going to share more in details, saya nak you guyss enjoy k. nak share gambar jeee sebab pengalaman and moment tu something yang tak boleh di jual beli. Korang kena feel semua tu okay. Melihat kecantikan alam, salah satu ibadah juga. Niatkan diri untuk travel melihat alam, Allah mudah kan. InshaAllah

Advertisement. Scroll to continue reading.

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!

Kredit: Ad Nurr

 

Artikel asal oleh: Libur.com.my

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Menang kambing dari pertandingan Lato-Lato. Juara Main Lato-Lato 2 Jam Tanpa Henti, Kanak-Kanak Dari Indonesia Ini Dihadiahkan Kambing. Amat tular di Indonesia, Lato-Lato...

Mamak News

0 KANGAR – Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sanglang cedera pada bahagian kepala selepas diserang seorang lelaki dipercayai bermasalah mental di Masjid Alwi,...

Mamak News

0 PETALING JAYA – Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan, menegaskan bahawa keputusan untuk tidak mempertandingkan dua jawatan tertinggi parti itu pada pemilihan...

Mamak News

0 LONDON: Seorang lelaki yang membunuh wanita warga emas berusia 71 tahun, sempat merakam beberapa video TikT sedang menari bersama seorang mo di kediaman...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications