Hi, what are you looking for?

#image_title

Sukan

TSG sasar pertahan satu gelaran pada saingan LTdL


PASUKAN berbasikal berstatus benua, Terengganu Polygon Cycling Team (TSG) menyasarkan untuk mempertahankan sekurang-kurangnya satu daripada dua gelaran yang dimenangi tahun lalu pada Le Tour de Langkawi (LTdL) bermula 23 September ini.

Ketua Pegawai Operasi TSG, Nasiruddin Wan Idrus berkata, pasukan tersebut akan mempertaruhkan enam pelumba termasuk tiga pelumba import diketuai Nur Amirull Fakhruddin Mazuki selaku kapten.

Beliau berkata, pakar mendaki, Nur Aiman Zariff dan Jambaljamts Sainbayar dari Mongolia menjadi taruhan terbaik untuk menyinar pada saingan LTdL yang memasuki edisi ke-27 berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Selain Nur Amirull Fakhruddin dan Nur Aiman, TSG turut mempertaruhkan pelumba berpengalaman, Mohd. Harrif Saleh, Jeroen Meijers (Belanda), Youcef Reguigui (Algeria) dan Sainbayar.

“Sasaran kami pada LTdL kali ini adalah untuk mempertahankan gelaran jersi merah atau raja bukit yang dimenangi Nur Aiman atau pelumba terbaik Asia milik Sainbayar yang dimenangi tahun lalu,” katanya di Kuala Terengganu semalam.

Peringkat pertama LTdL akan bermula 23 September ini melibatkan perlumbaan sejauh 184.4 kilometer dari Kerteh, Kemaman ke Kuala Terengganu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nasiruddin berkata, TSG juga berhasrat memenangi sekurang-kurangnya satu kedudukan podium pada pe­ringkat perlumbaan LTdL kelak.

Tambah beliau, TSG optimis mampu mempamerkan persembahan terbaik pada LTdL dengan prestasi dan momentum barisan pelumbanya kini pada tahap terbaik dalam beberapa kejohanan disertai.

“Motivasi pasukan cukup cemerlang ketika ini selepas muncul pasukan terbaik pada Jelajah Iran yang berstatus 2.1 Kesatuan Berbasikal Antarabangsa (UCI) awal bulan ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Walaupun akan dicabar pasukan jelajah dunia dan profesional benua, kita yakin dapat memberi cabaran terutama daripada Nur Aiman dan Sainbayar bagi zon pendakian,” katanya.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Panik melihat anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) membuat sekatan menyebabkan ada penunggang motosikal sanggup membahayakan diri dengan melawan arus bagi...

Mamak News

0 “Tidak Mencela, Memfitnah, Memaki Hamun Terhadap Sesiapa, Keindahan Pekerti Dan Akhlak Rasulullah SAW” – PM PUTRAJAYA —  Bersempena sambutan Maulidur Rasul, Perdana Menteri,...

Mamak News

0 IPOH – Sebanyak 10,568 notis dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) kepada penunggang motosikal atas pelbagai kesalahan sepanjang Op Khas Motosikal 2023 dilancarkan bermula 1...

Sukan

0 IPOH – Biarpun membuat penampilan sulung pada perlumbaan Le Tour de Langkawi (LTdL) 2023, namun ia ternyata tidak mendatangkan masalah buat pelumba Caja...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications