Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Mamak News

Tular Aksi Wanita Berani Layan Ular Tedung Seakan Kucing Buat Ramai Meremang


Tular Aksi Wanita Berani Layan Ular Tedung Seakan Kucing Buat Ramai Meremang

Tular di media sosial Indonesia memaparkan sebuah video mengenai aksi seorang wanita sedang bermain dengan seekor ular ‘King Cobra’, lapor Taman Pendidikan.

Video yang dikongsikan oleh akaun YouTube @BagusKomaraTv dengan kapsyen wanita penawan ular ‘Cobra’ telah ditonton lebih daripada 15 ribu kali.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berdasarkan perkongsian tersebut, latar belakang video berkenaan dipercayai berlaku di sebuah tempat tarikan pelancong yang dihadiri oleh ramai orang.

Wanita layan ular tedung

Alunan muzik tradisional juga dapat didengar melalui video tersebut. Wanita berani yang bertudung hitam itu dapat dilihat sedang membelai bahagian depan dan belakang badan haiwan berbisa tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Baca: Terkenal Sebagai Kampung Jungkook & Jimin BTS, Rupanya Ini Yang Buat Ramai Tak Senang Duduk Bila Sebut Busan

Wanita tersebut dengan tenang telah membelai ular berkenaan sambil mengukir senyuman dibibirnya sambil dilihat oleh orang ramai di sekitarnya.

| KampungmamakcomKredit @BagusKomaraTV/YouTube

Menariknya, ular King Cobra itu langsung tidak cuba menyerangnya, malah ular berbisa terpanjang di dunia itu nampak sangat tenang. Ular itu sepertinya menikmati belaian perlahan daripada wanita tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

| KampungmamakcomKredit @BagusKomaraTV/YouTubePerkongsian video wanita tersebut bersama ular berkenaan telah mengundang reaksi pelbagai. Ada yang kagum dan ada juga yang memberi amaran supaya berhati-hati.

Antara komen yang diterima adalah seperti berikut:

“Mereka adalah pengendali yang hebat. Seperti Singa, apabila dia pulang ke rumah, mereka tetap akan menjadi kucing,” tulis seorang warganet.

“Beringatlah, ular tedung tidak jinak. Kadang-kadang naluri liarnya akan muncul,” tulis seorang warganet yang memberi amaran.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Jangan buat seperti itu, lepaskan saja ular tersebut,” tulis seorang warganet yang ngeri lihat aksi tersebut.

Walaupun anda sudah mempunyai pengalaman dalam mengendalikan haiwan berbisa ini, langkah berhati-hati sangt perlu dititik beratkan. Ini kerana ular tedung merupakan salah satu ular berbisa terbesar di dunia.

King Cobra mempunyai racun yang sangat toksik dan boleh menyebabkan kematian kepada manusia dalam masa yang singkat jika tidak dirawat dengan cepat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

King Cobra juga dikenali sebagai ular yang sangat agresif dan mudah diprovokasi. Apabila merasa terancam, ular tedung ini boleh menegakkan badan dan mengeluarkan bunyi yang kuat sambil mengancam lawannya.

Jika keadaan menjadi lebih teruk, ular ini boleh menyerang dengan kelajuan yang luar biasa dan boleh mematuk atau menggigit mangsanya.

Selain berbahaya, King Cobra juga mempunyai gigi yang sangat tajam dan boleh menembusi pakaian atau perlindungan manusia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Taman Pendidikan, YouTube

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement