Hi, what are you looking for?

Mamak News

Tular Wanita Curi Duit Di Kaunter Bas, Polis Percaya Suspek Ada Masalah Mental


Tular Wanita Curi Duit Di Kaunter Bas, Polis Percaya Suspek Ada Masalah Mental

Seorang wanita yang ditahan polis kerana cuba mencuri wang di kaunter bas Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Kulai pada Rabu telah diserahkan ke Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim pada Khamis selepas dipercayai mempunyai masalah mental, lapor Sinar Harian.

Supritendan Tok Beng Yeow, Ketua Polis Daerah Kulai berkata, disebabkan suspek gagal memberikan butiran diri ketika disoal siasat, polis telah mengambil keputusan untuk terus menyerahkan suspek kepada pihak hospital bagi menjalani rawatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Pada 25 Januari, tular di laman sosial Facebook video mengenai seorang wanita yang ditahan dan diperiksa oleh beberapa orang awam kerana disyaki telah mengambil wang dari laci kaunter bas ekspres di Stesen Bas RTC Kulai.

“Pihak polis yang dimaklumkan mengenai kejadian berkenaan telah ke lokasi dan hasil siasatan, kejadian dipercayai berlaku sekitar 9.00 malam.

Baca: Boleh Jimat Masa, Ini Cara Nak Buat Umrah 3 Kali Tanpa “Apply” Cuti Panjang

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagaimanapun, setelah melakukan pemeriksaan dan soal siasat ke atasnya, suspek telah mengembalikan wang yang diambilnya kepada majikan penjaga kaunter bas ekspres berkenaan,” kata Supritendan Tok Beng Yeow.

Berdasarkan laporan Sinar Harian, suspek dipercayai telah mengambil sejumlah wang sebanyak RM800 dari laci kaunter bas ekspress tersebut.

Dalam pada itu, Beng Yeow memaklumkan bahawa majikan kepada penjaga bas ekspres tersebut memaklumkan pihak polis untuk tidak memanjangkan kes tersebut kerana suspek telah memulangkan semula wang diambilnya itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Sinar Harian

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Jabatan Insolvensi Malaysia sedang merangka beberapa cadangan pindaan terhadap Akta Insolvensi 1967 (Akta 360) bagi menambah baik sistem pentadbiran kebankrapan termasuk...

Mamak News

0 Sering Kena Maki Dan Paksa Buat “OT”, Lelaki Nekad Tikam Bos Hingga Mati Seorang pengawal keselamatan didakwa menikam bosnya hingga mati kerana memaksanya...

Mamak News

0 JAKARTA: Perhimpunan Advat Indonesia (Peradi) bekerjasama dengan Majlis Peguam Malaysia dalam usaha memajukan peranan masing-masing di persada antarabangsa. Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi...

Lifestyle

0 Menang kambing dari pertandingan Lato-Lato. Juara Main Lato-Lato 2 Jam Tanpa Henti, Kanak-Kanak Dari Indonesia Ini Dihadiahkan Kambing. Amat tular di Indonesia, Lato-Lato...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications