Hi, what are you looking for?

#image_title

Lifestyle

Tunang Hilang Menjelang Majlis Kahwin, Rupanya Lelaki Ini Hampir Kahwini Isteri Orang


Ingatkan anak dara, rupanya mak anak dua

Tunang Hilang Menjelang Majlis Kahwin, Rupanya Lelaki Ini Hampir Kahwini Isteri Orang. Siapa yang tidak kecewa, apabila mengetahui wanita yang bakal dinikahi ternyata sudah berstatus isteri orang dan lebih mengejutkan lagi dia sanggup menipu identiti sendiri demi kepentingan peribadi.

Begitulah yang terjadi kepada individuu apabila mendapati bakal isterinya, yang sepatutnya dinikahinya, sebenarnya sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak.

Tunang Hilang Menjelang Majlis Kahwin Rupanya Lelaki Ini Hampir Kahwini Isteri Orang Sumber <a rel=nofollow noopener target= blank href=httpswwwfacebookcomphotofbid=24403179992662551set=pcb24403319879315229>Facebook<a>

Beliau berkongsi pengalaman menyedihkan itu dalam satu posting Facebook baru-baru ini.

Difahamkan, beliau mengenali bakal isterinya itu pada tahun 2021 apabila wanita itu memperkenalkan dirinya sebagai Nur Hanie Natasya Binti Taufiq Freddy Kong (bukan nama sebenar).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sepanjang tempoh percintaan mereka, wanita tersebut kerap melawat keluarga lelaki itu di Kuching semasa cutinya, bagi mengambil hati keluarga lelaki tersebut.

Pasangan itu malah mengadakan majlis pertunangan pada Oktober 2022 di rumah ipar lelaki tersebut atas permintaan wanita itu.

Majlis perkahwinan telah ditetapkan pada 10 November 2023 di Matu, di rumah pengantin perempuan. Pada 9 November, Mohamad dan rombongan 22 ahli keluarganya membuat perjalanan jauh dari Kuching ke Daro.

Apabila mereka tiba di homestay yang ditempah oleh wanita itu, mereka terkejut mendapati tiada tempahan atas nama mereka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dia cuba menghubungi bakal isterinya dan bapa perempuan itu tetapi tidak dapat dihubungi.

Tanpa pilihan lain, dia terpaksa mengeluarkan wang daripada poket sendiri untuk membayar penginapan, tidak seperti yang dijanjikan oleh wanita itu sebelum ini bahawa semua telah diuruskan.

Walaupun curiga sesuatu tidak kena, namun demi menjaga hati, dia tetap meneruskan persediaan perkahwinan dengan harapan yang tinggi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Keesokan paginya, mereka bergerak ke rumah pengantin perempuan dengan hantaran, hanya untuk mendapati tempat itu kosong tanpa sebarang tanda persediaan perkahwinan. Panggilan berulang kali kepada wanita itu dan bapanya tidak dijawab.

Dia kemudiannya menghampiri jiran sebelah, yang rupa-rupanya adalah makcik kepada wanita itu, lalu mengetahui nama sebenar dan status perkahwinan perempuan itu.

Dia sangat terkejut apabila mendapat tahu bahawa wanita tersebut sebenarnya sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Bapa perempuan itu juga terlibat dalam penipuan tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dia berasa amat dikhianati, marah dan sedih lalu membuat laporan polis dan membatalkan perkahwinan. Pengalaman ini bukan sahaja menyebabkannya kerugian wang ringgit, malahan turut memalukan keluarganya.

Baca lagi artikel menarik:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Ini antara gerai yang menjual laksa Sarawak di Singapura Ini Gerai Laksa Sarawak Yang Anda Boleh Cuba Di Singapura. Kehidupan anak perantau kadang...

Mamak News

0 Kes Zayn Rayyan: Polis Ambil 228 DNA Penduduk Apartment Idaman PETALING JAYA, 10 Dis (Bernama) — Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengambil sejumlah...

Mamak News

0 Lelaki Bunuh Ibu Bapa Direman Seminggu KUALA LUMPUR, 10 Dis (Bernama) — Lelaki yang dipercayai membunuh ibu dan bapanya dalam pergaduhan di rumah...

Mamak News

0 Angka Kematian Di Palestin Meningkat Kepada 17,674 Orang – Kementerian Kesihatan RAMALLAH (Palestin), 10 Dis (Bernama-WAFA) — Angka kematian penduduk Palestin susulan serangan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications