Hi, what are you looking for?

Twitter Communities

Internet

Twitter Communities Bakal Beri Saingan Kepada Facebook Groups


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Baru beberapa hari yang lalu Twitter mengumumkan ujian ke atas ciri membuang pengikut, dan kini Twitter mengumumkan satu lagi fungsi baharu iaitu Twitter Communities.

Apa itu Communities? Ia adalah ciri seakan Facebook Groups yang membolehkan pengguna Twitter membuka komuniti tersendiri untuk melakukan perbincangan topik yang diminati bersama.

Twitter Communities

Bagi pengurus dan moderator Communities boleh menjemput sebanyak mungkin pengguna lain untuk menyertai komuniti yang dibentuk. Setiap ahli biasa pula boleh menjemput sehingga lima lagi pengguna.

Walaupun jemputan adalah terhad dan tertakluk kepada pengurus, kesemua pengguna Twitter boleh melihat susur masa kesemua Communitues yang telah dubuka.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Twitter Communities

Ahli Communities kemudiannya boleh memilih untuk memuat naik status ke susur masa biasa atau turut dimuat naik Communities dari skrin mengarang ciapan biasa.

Buat masa ini fungsi Communities adalah terhad ke atas jemputan sahaja. Sekiranya anda berminat untuk mencuba fungsi ini, anda boleh mendaftar di pautan ini. Twitter akan menghantar jemputan kepada anda sekiranya anda terpilih.

BACA: Twitter Sedang Menguji Ciri Membuang Pengikut Dengan Lebih Mudah

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Nampaknya ‘scammer’ pada hari ini lebih licik dan pandai memanipulasi mangsanya dengan menjaja kisah sedih yang lebih ‘meyakinkan’....

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal. Pernah dengar? Kalau kita kongsi...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (HASiL) melalui Kor Penyelaras Pasukan Beruniform (KPPU) melaksanakan Program Retreat...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. DUA pemain Kuala Lumpur City, Declan Lambert dan Akram Mahinan menjadi dua pemain terbaharu yang tidak dapat menyertai...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications