Hi, what are you looking for?

Twitter Communities

Internet

Twitter Communities Bakal Beri Saingan Kepada Facebook Groups


Baru beberapa hari yang lalu Twitter mengumumkan ujian ke atas ciri membuang pengikut, dan kini Twitter mengumumkan satu lagi fungsi baharu iaitu Twitter Communities.

Apa itu Communities? Ia adalah ciri seakan Facebook Groups yang membolehkan pengguna Twitter membuka komuniti tersendiri untuk melakukan perbincangan topik yang diminati bersama.

Twitter Communities

Bagi pengurus dan moderator Communities boleh menjemput sebanyak mungkin pengguna lain untuk menyertai komuniti yang dibentuk. Setiap ahli biasa pula boleh menjemput sehingga lima lagi pengguna.

Walaupun jemputan adalah terhad dan tertakluk kepada pengurus, kesemua pengguna Twitter boleh melihat susur masa kesemua Communitues yang telah dubuka.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Twitter Communities

Ahli Communities kemudiannya boleh memilih untuk memuat naik status ke susur masa biasa atau turut dimuat naik Communities dari skrin mengarang ciapan biasa.

Buat masa ini fungsi Communities adalah terhad ke atas jemputan sahaja. Sekiranya anda berminat untuk mencuba fungsi ini, anda boleh mendaftar di pautan ini. Twitter akan menghantar jemputan kepada anda sekiranya anda terpilih.

BACA: Twitter Sedang Menguji Ciri Membuang Pengikut Dengan Lebih Mudah

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 JAKARTA: Seorang lelaki dari wilayah Soppeng di Sulawesi Selatan ditahan polis selepas bertindak kejam membunuh bapa tirinya yang sedang tidur dengan menggunakan sebatang...

Mamak News

0 Batal Atau Tak Kunyah Gula-Gula Getah Ketika Berpuasa? Ini Jawapan Mufti Di bulan Ramadan ini, pasti ramai diantara kita yang mempunyai masalah nafas...

Sukan

0 VALLETTA (MALTA) – ­Pres­tasi semasa Mateo Retegui mengukuh­kan lagi pendirian pengendali Itali, Roberto Mancini yang bersedia untuk beri peluang kepada mana-mana pemain dua...

Mamak News

0 BATU PAHAT – Taktik menjadikan kereta sebagai stor menyimpan dadah akhirnya berjaya dihidu polis selepas seorang lelaki berusia 37 tahun ditahan di Pekan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications