Hi, what are you looking for?

Mamak News

Upah Penari Seksi Untuk Pesta Musim Sejuk, Arab Saudi Dikecam Hebat Masyarakat Islam


Tular sebuah video di media sosial baru-baru ini mempamerkan sambutan meriah Festival Musim Sejuk Jazan di Arab Saudi. Bagaimanapun, ada sesuatu yang mencuri perhatian ramai orang sehingga negara itu dikritik hebat.

Menerusi rakaman itu, beberapa penari wanita berpakaian seksi dilihat sedang asyik menari di tengah-tengah jalan sambil melayan kanak-kanak yang minta untuk ‘high five’. Penampilan menjolok mata itu menjadi bualan hangat sehinggakan ada yang memaksa pihak berkuasa tempatan membuka kertas siasatan terhadap pesta itu yang berlangsung pada 11 Januari lalu.

Umum tahu negara itu terkenal dengan pelbagai undang-undang yang memerlukan wanita menjaga pakaian dan batas pergaulan. Disebabkan itu, ramai pihak mempertikaikan pesta berkenaan kerana terang-terangan semua penari tersebut melanggar cara berpakaian di Arab Saudi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Komen seorang warganet,

Ini adalah contoh apa yang saya panggil sebagai #WhiskeyWahhabi.”

Disebabkan pesta itu dikatakan menganjurkan hiburan yang melampau, kerajaan Arab Saudi terima kecaman hebat daripada pelbagai pihak.

Difahamkan, siasatan bakal dijalankan ke atas penganjur acara dan penari seksi yang terlibat. Sementara itu, Putera Mohammed bin Nasser bin Abdulaziz selaku gabenor wilayah barat daya mendakwa telah menghantar pasukan untuk menyiasat kejadian berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Katanya menerusi Twitter,

Gabenor Jazan telah mengarahkan siasatan pantas dilakukan terhadap kumpulan penari yang menghadiri Pesta Musim Sejuk Jazan di pusat bandar, serta mengambil langkah-langkah yang perlu untuk mencegah sebarang kesalahan.”

Teruskan Membaca

Mamak News

0 TEHRAN: Pemimpin tertinggi Iran mengampuni atau membenarkan pengurangan hukuman penjara untuk berpuluh-puluh ribu banduan termasuk beberapa yang ditangkap dalam protes anti-kerajaan baru-baru ini....

Lifestyle

0 Taman tema air atau ‘waterpark’ SplashMania seluas 16 ekar (6.47 hektar), yang dibina oleh Gamuda Land di Gamuda Cove sudah dibuka kepada orang...

Mamak News

0 Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal. ‘Panda Walker‘ Sebak Dapat Basikal Sebagai Hadiah Seorang Panda Walker...

Lifestyle

0 Bukan air terjun tapi air hujan Dah Macam Air Terjun Changi Airport, Bumbung Bocor Di Airport Kuching Jadi Perhatian Netizen. Air Terjun Changi...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications