Hi, what are you looking for?

Sukan

UPSI idam perbaiki prestasi di SUKIPT 2022


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

TUAN rumah Kejohanan Sukan Institusi Pengajian Tinggi (SUKIPT) edisi ke-5 yang sedang berlangsung, kontinjen Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) menyasarkan sekurang-kurang­nya untuk raih 15 pingat emas pada saingan kali ini.

Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof. Dr. Norkhalid Salimin berkata, sasaran awal 15 pingat emas tersebut tidak mustahil buat kontinjen UPSI yang kini berada di kedudukan lima teratas jika dibandingkan prestasi edisi sebelum ini pada tahun 2018.

“Jika edisi SUKIPT sebelum kita berada di kedudukan yang kelapan keseluruhan, tidak mustahil UPSI mampu menggondol lebih banyak pingat lebih-lebih lagi menjadi hos pe­nganjuran edisi ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Alhamdulillah, pada hari pembukaan, atlet silat berjaya menghadiahkan sebutir emas dan UPSI optimis untuk meng­ungguli lebih banyak acara selepas ini seperti karate, memanah, lawn bowl, renang, olahraga dan sofbol,” katanya ketika ditemui selepas majlis perasmian perkampungan sukan di Ge­langgang Aminuddin Baki, Kampus Sultan Azlan Shah, Tanjong Malin.

Program Perkampungan Sukan SUKIPT 2022 dirasmikan oleh Setiausaha Bahagian Perancangan Strategik Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Norisma Mohd. Ismail sekali gus meraikan ketibaan 66 kontinjen kalangan IPTA dan IPTS seluruh negara.

Ketua Sekretariat SUKIPT 2022, Datuk Dr. Pekan Ramli berkata, tradisi penganjuran Perkampungan SUKIPT yang diadakan bertujuan meraikan para atlet yang berkampung di kampus saling berkenal satu sama lain dan mengeratkan silatu­rahim semua atlet yang mewakili kontinjen masing-masing.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Tidak mustahil penganjuran di UPSI kali ini lebih meriah berbanding sebelumnya,” jelasnya. lanjut.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. HARUS diakui, naskhah filem dumentari ‘dark story’ seperti kes pembunuhan tragis atau kisah pembunuh bersiri paling menakutkan sering...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. LONDON – Jentera Ferrari yang dipandu legenda Formula Satu (F1), Michael Schumacher pada saingan musim 2003 akan dilelong...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PENULARAN Covid-19 yang melanda seluruh dunia sejak penghujung 2019 ternyata mengubah corak kehidupan rakyat dengan pelbagai norma baharu...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. JAKARTA: Presiden Indonesia, Jo Widodo (Jowi) disaman di Mahkamah Daerah Jakarta Pusat berhubung dakwaan ijazah palsu yang digunakan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications