Hi, what are you looking for?

Mamak News

[VIDEO] 10 sekeluarga terperangkap akibat kepala air selamat


HULU SELANGOR – Seramai enam kanak-kanak dan empat orang dewasa berdepan detik cemas apabila terperangkap akibat fenomena kepala air di Air Terjun Sungai Pinang, Batang Kali di sini, petang tadi.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pasukan penyelamat dari Balai Bomba Penyelamat (BBP) Kuala Kubu dikerahkan ke lokasi kejadian.

Katanya, sebuah jentera bersama tujuh anggota serta pegawai ditugaskan menjalankan operasi menyelamat 10 sekeluarga berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Laporan awal mendapati, mangsa terdiri daripada empat kanak-kanak lelaki, dua kanak-kanak perempuan dan dua lelaki serta dua wanita dewasa terperangkap di seberang sungai.

“Kesemua mangsa dipercayai satu keluarga yang berasal dari Sungai Buloh itu terperangkap ekoran fenomena kepala air yang mengalir dari hulu sungai,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Susulan itu, menurut Norazam, kesemua mangsa berjaya diselamatkan pada pukul 8.21 malam dan mereka berada dalam keadaan selamat dan tiada kecederaan dilaporkan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Mangsa terlibat adalah Jamali Hamzah, 63; Mohd Shahdan, 37;Siti Hajarul Aswa,37; Sameer Imran,11; Fateh Aryan, 9; Zahra Safiyya,7; Siti Zulaikha, 25; Amirul Ashraf, 9;Qalisya Damia, 7 dan Hafiz Ramadhan berusia enam tahun.

“Keluarga tersebut telah pulang ke rumah mereka di Sungai Buloh dan tidak memerlukan sebarang rawatan di hospital,” ujarnya. – KOSMO! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Kanak-kanak Melecur, Sinki Meletup Jiran Cuci Guna Serbuk Soda Dua kanak-kanak melecur selepas terkena cecair dipercayai serbuk soda yang berpunca dari letupan saluran...

Mamak News

0 WASHINGTON: Setiausaha Negara Amerika Syarikat (AS), Antony Blinken mengumumkan sekatan visa baharu terhadap Taliban sebagai tindak balas terhadap larangan pekerjaan dan pendidikan untuk...

Mamak News

0 Lebih 15,000 restoran di seluruh negara mula menawarkan Menu Rahmah berharga RM5 bagi hidangan makanan tengah hari atau makan malam untuk golongan B40...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Pelakon Rashidi Ishak dikhabarkan sudah menamatkan zaman duda dengan pengarah, Wan Hasliza Wan Zainuddin. Perkara tersebut didedahkan jurumekap, Mas Hashim...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications