Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Mamak News

(Video) Tak Hirau Hujan Lebat, Tindakan ‘Rider’ Dan Abang Lori Ni Bantu Alihkan Penghadang Jalan Raih Pujian


Satu video yang memaparkan dua orang penunggang motosikal berusaha untuk mengalihkan penghadang jalan telah menjadi tular di media sosial.

Video tersebut telah dikongsikan oleh sebuah akaun TikTok bernama @deklan_kecik

Bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku kepada pengguna jalan raya lain, dua penunggang motosikal itu sanggup memberhentikan motosikal mereka di tepi jalan di dalam hujan lebat untuk mengalihkan penghadang jalan berkenaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ianya kerana, jika penghadang jalan itu tidak dialihkan ke tempat yang sepatutnya, ia dikhuatiri dapat menyebabkan kejadian yang tak diingini kepada pengguna jalan raya lain selain menyebabkan kesesakan.

Perakam yang menaiki lori itu juga dilihat turut menghulurkan bantuan dengan memberhentikan lorinya untuk memastikan keselamatan dua orang penunggang motosikal terjaga.

Tidak dapat dipastikan dimana video tersebut dirakam. Pun begitu, ianya telah menjadi tular di media sosial. Sehingga kini, ianya telah ditonton lebih 74 ribu kali.

Advertisement. Scroll to continue reading.
@deklan_kecik

pahala balasanmu☺️

♬ Allah Allah Aghisna – Veve Zulfikar

Warganet yang menonton video tersebut tidak melepaskan peluang membanjiri ruangan komen dengan memberikan pujian ke atas tindakan penunggang motosikal serta abang lori tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

| Kampungmamakcom

| Kampungmamakcom

| Kampungmamakcom

Sumber: @deklan_kecik

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement