Hi, what are you looking for?

Mamak News

(Video) Tak Tahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

(Video) Tak Tahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemandu lori bukannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu malam. Bukan saja perlu berhati-hati dengan manusia yang berniat jahat tetapi mereka juga kadang kala terpaksa menghadapi situasi diganggu oleh makhluk ghaib.

Keadaan tersebut biasanya berlaku apabila mereka berhenti rehat di tepi jalan yang sunyi atau di sekitar kawasan hutan selepas menempuh perjalanan yang panjang.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jika ada kelindan yang menemani di sebelah, mungkin perasaan takut akan hilang tetapi kebiasaannya ramai juga pemandu lori yang memandu seorang diri.

Bercakap mengenainya, semalam telah tular satu video di TikTok yang memaparkan seorang pemandu lori diganggu semasa sedang berehat di tepi jalan.

Menerusi video yang dimuatnaik oleh @gagakdirimbareal itu, lorinya dipercayai telah diketuk berkali-kali sehingga membuatkannya merasa geram.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Mula-mula seram, lama-lama baran jugak dibuatnya,” katanya menerusi kapsyen di video itu.

@gagakdirimbareal

mula² seram, lama² baran jugak dibuatnye! 😡 #kisahseramabanglori #abanglori #tiktoktruckers #foryoupage #seram #fyp

♬ bunyi asal – Gagak Dirimba Real – Gagak Dirimba Real

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dia dilihat memberanikan diri turun dari lorinya untuk melihat ‘pelaku’ yang menganggunya. Pun begitu, tiada satu kelibat pun yang kelihatan ketika itu.

Sehingga kini, video itu telah mendapat sebanyak 1.6 juta tontonan dan dibanjiri dengan komen netizen yang memberikan pelbagai reaksi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: gagakdirimbareal

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Jabatan Meteorologi (MetMalaysia) mengeluarkan amaran ribut petir dan hujan lebat di 12 negeri termasuk Sabah...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Filem Spilt Gravy arahan Datuk Zahim Albakri Ikmal mendominasi 14 daripada 26 pencalonan pada Festival...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Kajian Terbaru Dapati Kematian Bruce Lee Mungkin Disebabkan Minum Air Terlalu Banyak Setelah hampir 50 tahun selepas kematian...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. WASHINGTON: Pentadbiran Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden melarang kelulusan peralatan telekomunikasi baharu daripada Huawei Technologies dan ZTE...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications