Hi, what are you looking for?

Mamak News

Wanita amal diet air kosong tanpa makan selama 41 tahun


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

HANOI: Seorang wanita mendakwa dia sudah mengamalkan diet air selama lebih 41 tahun dan sehingga kini, tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan.

Wanita yang hanya dikenali sebagai Ngon itu memberitahu, sepanjang empat dekad lalu, dia hanya menikmati air yang dicampur sedikit dengan garam, gula dan perahan lemon sebagai rutin makanan hariannya.

Pada usia 63 tahun, wanita itu kelihatan sihat dan seperti tidak mempunyai masalah kesihatan yang serius.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Malah, Ngon juga mendakwa dia lebih bertenaga dan jarang ditimpa sakit, termasuk demam.

Wanita itu menceritakan, dia sebelum ini menikmati makanan sama seperti orang lain iaitu makan nasi dan pelbagai juadah enak sehingga dia berusia 21 tahun.

Ketika itu, dia berdepan masalah kesihatan yang menyebabkan penglihatannya semakin kabur, sering sakit perut dan muntah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Keputusan makmal menunjukkan dia mengalami penyakit berkaitan darah dan ubatan yang diberikan tidak mampu mengurangkan kesakitannya, menyebabkan wanita itu mengamalkan diet air.

Sejak itu, kesihatannya semakin baik menyebabkan dia tidak mahu lagi menukar dietnya, walaupun mengakui ada kalanya dia berasa bosan dengan rutin sama setiap hari.


Sumber: Utusan Malaysia

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. MANILA: Ketua penjara Filipina yang didakwa mengarahkan pembunuhan seorang wartawan radio terkemuka, mendakwa lubang besar digali sebelah rumahnya...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Apabila frasa ‘prison break’ disebut, perkara pertama yang terlintas semestinya berkait dengan sebuah drama bersiri kisah banduan mahu...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. HULU TERENGGANU – Seorang guru mengaji al-Quran yang sebelum ini gigih mendidik anak bangsa menjadi Muslim dan Muslimah...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEOUL: Pelakon drama bersiri paling popular Netflix, Squid Game, O Yeong-su didakwa di mahkamah negara itu atas kesalahan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications