Hi, what are you looking for?

Mamak News

Wanita Nekad “Cancel” Kahwin, Baru Dapat Tahu Bakal Suami Tak Reti Kira Duit Semasa Majlis


Wanita Nekad “Cancel” Kahwin, Baru Dapat Tahu Bakal Suami Tak Reti Kira Duit Semasa Majlis

Seorang pengantin perempuan di daerah Farrukhabad di Uttar Pradesh yang berusia 21 tahun nekad membatalkan perkahwinannya hanya kerana bakal suaminya tak reti kira wang kertas, lapor Gulf News.

Kejadian itu berlaku ketika berlangsungnya upacara perkahwinan apabila sami semakin ragu-ragu dengan kelakuan pelik lelaki itu dan memaklumkan kepada keluarga wanita tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Apabila menyedari bahawa bahawa lelaki tersebut tidak pandai mengira, pengantin perempuan segera beredar dari pelamin untuk membatalkan perkahwinannya sehingga mencetuskan pertengkaran antara kedua-dua keluarga dan memaksa campur tangan daripada pihak polis.

Baca: Boleh Jimat Masa, Ini Cara Nak Buat Umrah 3 Kali Tanpa “Apply” Cuti Panjang

Memetik Gulf News, keluarga pengantin perempuan mendakwa mereka tidak diberitahu bahawa pengantin lelaki yang berusia 23 tahun itu mempunyai masalah ‘mental rapuh’ sehingga berlansungnya majlis perkahwinan mereka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Saudara lelaki kepada pengantin perempuan tersebut berkata, “Perkahwinan biasanya berlaku dengan niat baik dan orang tengah pula adalah saudara terdekat, jadi menaruh kepercayaan terhadapnya dan tidak bersemuka langsung dengan lelaki itu.”

Menurutnya, sewaktu sami memberitahu mereka tentang kelakuan pengantin lelaki yang pelik itu, mereka memutuskan untuk menjalankan ujian dengan memberinya 30 keping wang kertas berjumlah 10 rupee untuk dikira, namun dia telah gagal mengiranya.

“Selepas mengetahui keadaannya, dia enggan mengahwininya,” kata saudara lelaki pengantin perempuan itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Selepas pengantin perempuan membatalkan perkahwinan, berlakunya pertengkaran mulut antara kedua-dua keluarga.

Perkara itu telah menyebabkan polis cuba menjadi orang tengah tetapi pengantin perempuan tidak mahu meneruskan perkahwinan tersebut.

Bagaimanapun, SHO Anil Kumar Chaube berkata masih belum ada aduan polis difailkan dalam perkara itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Gulf News

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 PETALING JAYA – Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran ribut petir, hujan lebat dan angin kencang di beberapa buah negeri sehingga pukul 6...

Mamak News

0 JAKARTA: Seorang lelaki dari wilayah Soppeng di Sulawesi Selatan ditahan polis selepas bertindak kejam membunuh bapa tirinya yang sedang tidur dengan menggunakan sebatang...

Mamak News

0 Batal Atau Tak Kunyah Gula-Gula Getah Ketika Berpuasa? Ini Jawapan Mufti Di bulan Ramadan ini, pasti ramai diantara kita yang mempunyai masalah nafas...

Sukan

0 VALLETTA (MALTA) – ­Pres­tasi semasa Mateo Retegui mengukuh­kan lagi pendirian pengendali Itali, Roberto Mancini yang bersedia untuk beri peluang kepada mana-mana pemain dua...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications