Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Mamak News

Wawawien Beaute lantik Fasha Sandha jadi duta


KUALA LUMPUR: Syarikat Wawawien menerusi rangkaian jenama Wawawien Beaute dengan penghasilan Vitamin C Gebu Glow mensasarkan jualan sebanyak 20 juta tahun ini.

Sasaran itu diyakini dapat direalisasikan menerusi langkah melantik aktres Fasha Sandha sebagai duta produk yang dipasarkan itu.

Pelantikan ibu kepada tiga cahaya mata itu diumumkan pada 17 Januari (hari ini) dalam satu majlis bertemakan drama Emily In Paris di sebuah premis acara di ibu kota.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Syarikat itu diusahakan dua beradik kelahiran Kedah, Maizatulnazwa Mohd Zulkifli (Wawa), 34, dan adiknya, Nurul Nazwin Mohd Zulkifli (Awien), 29.

“Kami memulakan perniagaan menjual 200 helai tudung dari rumah bermodalkan duit simpanan sekitar RM2,000 hingga tercetus Wawawien Collection. Masa tahun 2017 pernah rasa putus asa dan nak makan gaji dengan pendapatan bulanan. Namun kami tidak mengalah.

“Seterusnya pada September tahun 2020, kami mencabar diri meneroka pasaran kecantikan pula menerusi Wawawien Beaute. Daripada situ lahir rangkaian produk tunggal berasaskan vitamin C dipanggil Gebu Glow.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Moga pelantikan duta ini akan terus memberi nilai tambah kepada kami,” kata Wawa selaku Ketua Pegawai Operasi syarikat itu.

Tambah Wawa lagi, mereka menggunakan pendekatan modul ‘business to business’ dengan menyediakan platform latihan dan pembangunan kerjaya untuk agen.

Hingga kini sudah ada lebih 2500 agen berdaftar di seluruh negeri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Niat kami nak bantu mereka yang hidup susah termasuk golongan suri rumah atau bekerjaya menjana pendapatan. Kami pernah susah, jadi kami mahu sama sama senang dengan lain dengan hanya buat duit dari rumah,”katanya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutifnya, Awien pula menambah, minat dan obsesnya bersama kakak terhadap dunia kecantikan antara yang mendorong kelahiran produk berasaskan vitamin C itu.

Mereka mahu mendidik bahawa memiliki kulit sihat adalah lebih utama berbanding memutihkannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Wanita dan kecantikan berpisah tiada. Kami sendiri jenis suka makan suplemen untuk jaga kecantikan dan kesihatan diri.

“Saya dan kakak sendiri berkahwin di usia muda. Saya kahwin di usia 21 tahun. Cuma selalu orang akan skeptikal yang vitamin C menambah selera makan. Hakikatnya tidak.

“Cuma kami ini spesis tak suka makan ubat dalam bentuk tablet. Sebab itu ia dikeluarkan dalam bentuk serbuk. Ia juga meningkatkan imunisasi badan dan mencantikkan kulit sihat. Ia jauh sekali untuk memutihkan kulit. Ibu mengandung dan budak dari umur tujuh tahun pun selamat nak guna,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam pada itu, Awien berkata, pemilihan Fasha seiring pengaruh, populariti dan statusnya sebagai ibu yang masih menjaga kecantikan dan memenuhi tanggungjawabnya sebagai isteri serta ibu.

“Ikutkan kami lebih selesa guna terma pengguna setia berbanding duta. Fasha bermula daripada mencuba produk itu secara ulasan di Instagram.

“Dia sendiri menggunakan produk itu secara konsisten dan memuji semangat kami untuk bantu golongan suri rumah dan ibu. Dia sendiri bergelar ibu dan tahu bagaimana kesusahan golongan ibu di era pandemik Covid-19,”katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Syarikat milik 100 peratus bumiputera itu ditubuhkan Ogos 2015. Ia bermula dengan status enterprise dan bertukar Sdn Bhd sejak 20 Julai 2020.Sumber: Utusan Malaysia

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement