Hi, what are you looking for?

Mamak News

“What The Fish!!!!” – Peguam Syarie Marah Dan Tegur Drama ‘Suamiku Lelaki Pendosa’


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Drama TV penuh kontroversi Suamiku Lelaki Pendosa mendapat teguran dari seorang Peguam Syarie dan Konsultan Perundangan Islam, Fahmi Ramli.

Beliau yang merupakan seorang peguam syarie yang aktif dalam perkongsian berkaitan hal ehwal kekeluargaan Islam dan pengurusan harta orang Islam sebelum ini telah pun mengulas isu yang hampir sama.

Dalam hantarannya sebelum ini di Facebook yang bertajuk, “Tak Boleh Cakap Anak Tak Sah Taraf Kalau Isteri Zina Dengan Lelaki Lain”, beliau telah membuat teguran mengenai cara pembuktian DNA yang digunakan untuk menafikan nasab keturunan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nasab sebenarnya dapat dinafikan dengan melakukan sumpah Li’an dan sekiranya ia tidak dilakukan, anak tersebut tetap sah dinasabkan kepada suami yang sah, walaupun bukan dari benih lelaki tersebut.

Walau bagaimanapun, beliau masih memuji drama tersebut yang disifatkannya sebagai bagus, serba complicated dan luar biasa, namun menasihatkan pihak penerbitan mendapatkan khidmat nasihat golongan yang arif terlebih dahulu jika ia melibatkan hukum dan undang-undang.

Kali ini, beliau sekali lagi terpanggil untuk membuat teguran melalui hantaran terbarunya yang menyeru pihak yang terlibat dengan drama tersebut agar menyemak betul-betul isu nasab dalam Islam sebelum menyiarkannya kepada orang ramai.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Apa sebenarnya yang menyebabkan beliau kali ini terpaksa menahan marah sehingga tangannya bergetar sejurus selesai menonton Episod 19 drama Suamiku Lelaki Pendosa?

Jom sama-sama ikuti perkongsian yang sangat menarik ini.

BACA: Unsur ‘New Age’ Dalam Lagu Pelukan Angkasa, Ustaz Beri Pandangan Dan Penjelasan Padu

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber & kredit foto: Facebook Fahmi Ramli

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEGAMAT – Seorang lelaki tempatan ditemui mati di dalam rumahnya di Buloh Kasap di sini kelmarin. Ketua Polis...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Dalam satu kejadian yang dilaporkan semalam, beberapa orang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Melor di Ketereh, Kelantan cedera...

Mamak News

15s Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Seorang remaja lelaki berusia 19 tahun yang didakwa hilang ketika berjoging di TTDI Bukit Kiara...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KLANG – Tindakan seorang lelaki merosakkan mesin pengeluaran automatik (ATM) sebuah bank membawa padah apabila dicekup polis dalam...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications