Hi, what are you looking for?

Mamak News

Zamsaham Mahu Sunting Jurulatih Dari Korea Selatan Kemudi Kelantan FC


Pemilik Kelantan Football Club (FC), Norizam Tukiman atau lebih dikenali sebagai Zamsaham menyatakan hasratnya untuk menyunting jurulatih dari Korea Selatan bagi memimpin The Red Wariors (TRW) Liga Super musim depan.

Difahamkan, pasukan itu masih mencari jurulatih  selepas memutuskan tidak mengekalkan Rezal Zambery Yahya sebagai pengendali TRW.

Sebelum ini, media melaporkan Zamsaham telah menyatakan hasratnya untuk mendapatkan bekas ketua jurulatih PJ City FC P Maniam dan juga sudah berbincang mengenai kedudukannya tetapi keputusan konkrit masih belum dibuat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Berkenaan HC P Maniam, seperti saya beritahu semua masih dalam perbincangan. Bila dah rasmi saya akan umumkan. Kita masih buat pilihan,” katanya.

Terbaru, Zamsaham telah menyatakan rasa minat untuk mengambil ketua jurulatih dari Korea Selatan dalam satu kenyataan di laman Facebook pada hari Selasa.

Hantaran itu telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata peminat TRW bersetuju dengan pendapat yang dinyatakan olehnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kalau ketua jurulatih Korea okay? Minta pandangan ikhlas tuan-tuan sekalian,” ujar hantaran yang dibuat Zamsaham.

Tidak dinafikan, kepimpinan jurulatih dari Korea Selatan sering menjadi pilihan seperti Kim Eun-jung, Kim Pan Gon dan Kim Hak Bum yang berjaya menunjukkan kehebatan mereka dalam mengemudi sesebuah pasukan.

Ramai yang menyatakan pendapat mereka mengenai pemilihan jurulatih kerana mahukan yang terbaik untuk TRW pada saingan musim depan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagi peminat, negara kelahiran jurulatih itu tidak penting namun Norizam perlu menitikberatkan faktor latar belakang dan pencapaian dalam memilih seseorang untuk memimpin pasukan TRW.

“Bukan masalah negara kelahiran jurulatih, tapi latar belakang dan pencapaian itu yang paling penting. Buat apa ada HC dari Jerman sekalipun tetapi hatta dinegaranya sendiri dia tidak ada sebarang penghasilan/pencapaian yang boleh dibuktikan,” kata Mohd Khairul Hashim.

“Coach Korea okay Bos Zam. Mereka selalu mengamalkan corak berintensiti tinggi dalam setiap pemainan. Mereka juga mempunyai disiplin yang tinggi lagi-lagi dalam bab pengurusan masa,” tambah Hazman Roslan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Zamsham via Facebook

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Kanak-kanak Melecur, Sinki Meletup Jiran Cuci Guna Serbuk Soda Dua kanak-kanak melecur selepas terkena cecair dipercayai serbuk soda yang berpunca dari letupan saluran...

Mamak News

0 WASHINGTON: Setiausaha Negara Amerika Syarikat (AS), Antony Blinken mengumumkan sekatan visa baharu terhadap Taliban sebagai tindak balas terhadap larangan pekerjaan dan pendidikan untuk...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Pelakon Rashidi Ishak dikhabarkan sudah menamatkan zaman duda dengan pengarah, Wan Hasliza Wan Zainuddin. Perkara tersebut didedahkan jurumekap, Mas Hashim...

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications