Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Sukan

Gavin asah pukulan sebelum Paris 2024


PEMAIN golf negara, Gavin Kyle Green mahu menjadikan Kejohanan Golf Terbuka Malaysia yang membuka tirainya semalam sebagai medan persiapan terbaik sebelum ke Sukan Olimpik Paris 2024 pada Julai nanti.

Gavin berkata, dia hanya mempunyai tempoh lima bulan untuk mengasah pukulannya, sekali gus menganggap Terbuka Malaysia yang berlangsung di The Mines Resort & Golf Club, Seri Kemba­ngan sebagai kejohanan terpenting.

Pemain berusia 30 tahun itu ketika ini berada di kedudukan ke-48 dalam senarai 60 nama yang akan layak ke temasya berprestij berkenaan bermula 26 Julai ­hingga 11 Ogos nanti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Dari segi persiapan ke temasya Sukan Olimpik, saya rasa cukup baik dan berada dalam landasan yang betul untuk ke Paris nanti. Saya harap tahap permainan bertambah baik.

“Ketika ini saya hanya mempunyai baki lima bulan untuk melakukan persiapan menuju ke Sukan Olimpik.

“Saya sedang mencuba untuk meningkatkan dan memperkemaskan lagi permainan saya dalam tempoh beberapa bulan bagi memastikan saya benar-­benar bersedia sebelum berlepas ke Paris,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebagai rekod, Gavin menduduki tangga ke-47 pada ­Sukan Olimpik 2016 di Rio de Janeiro, Brazil, tetapi merosot ke ­kedudukan ke-57 sewaktu edisi Tokyo 2020.

Mengenai saingan Terbuka Malaysia, Gavin juga berharap dapat menampilkan permainan terbaik dalam misinya memburu slot automatik ke Terbuka ­Britain.

Ia selepas kejohanan itu diberikan status Siri Kelayakan Terbuka Asia oleh badan induk golf dunia, The R&A yang membolehkan tiga peserta terbaik la­yak ke Terbuka Britain edisi ke-152 di Royal Troon berlangsung pada Julai depan.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement