Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Mamak News

Wanita Terkejut Dapat Tahu Suaminya Berjantina Perempuan Selepas Tiga Hari Bergelar Suami Isteri


suami berjantina perempuan

Wanita Terkejut Dapat Tahu Suaminya Berjantina Perempuan Selepas Tiga Hari Bergelar Suami Isteri

Hari bahagia sepasang pengantin di Indonesia bertukar tragedi selepas identiti milik mempelai lelaki yang merupakan seorang wanita terbongkar tiga hari sesudah akad nikah dilafazkan, lapor Tv One News.

Kejadian itu dilaporkan berlaku di daerah Cianjur, di mana majis resepsi pernikahan dilaksanakan dengan penuh meriah dengan kehadiran penduduk di kawasan itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada hari kejadian, pengantin ‘lelaki’ dilihat tenang dan lancar melafazkan akad nikah sehingga saksi-saksi yang melihatnya gembira dengan harapan ia akan berkekalan.

Bagaimanapun, perkahwinan sejenis itu akhirnya terbongkar apabila pengantin perempuan mula curiga dengan kelakuan suaminya.

Menceritakan kembali, wanita itu berkata selepas tiga malam bergelar suami isteri, ‘suaminya’ berkelakuan pelik dengan tidak mahu menyentuhnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita tersebut kemudiannya menjadi tular di media sosial selepas meraih perhatian warga maya.

BACA: Tak Perlu Sakit Kepala, Ni Langkah Perlu Buat Jika Developer Tak Mahu Baiki “Defect” Rumah

Kronologi terjadinya perkahwinan sejenis

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebelum ini, Ketua Kampung Pakuon Abdullah berkata pada mulanya dia mendapat maklumat gembira di mana terdapat individu meminang seorang wanita di kampungnya dengan wang tunai berbilion rupiah.

“Berita gembira yang disampaikan bukan mengenai perkahwinan sejenis tetapi berkenaan dengan majlis perkahwinan yang dikatakan menelan belanja berbilion-bilion. Kemudian saya periksa, saya takut sesuatu telah berlaku,” katanya.

Abdullah kemudiannya bertemu dengan keluarga kedua-dua pengantin untuk mengesahkan kebenaran tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Keadaan mula menjadi curiga selepas ‘lelaki’ itu gagal menunjukkan kad pengenalan dirinya dan memberikan sebarang maklumat berkaitan dirinya.

“Ketika memproses syarat nikah di kampung, ‘lelaki’ itu juga banyak memberi alasan, katanya ibunya telah mengambil kad pengenalan kerana tidak merestui dan sebab lain,” katanya.

Menurutnya dengan identiti ‘lelaki’ itu yang tidak jelas, penduduk kampung enggan membiarkan pasangan tersebut berkahwin dan ketua kampung juga telah mengeluarkan surat berhubung perkara itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pun begitu, beberapa hari selepas itu penduduk kampung mendapat tahu bahawa pasangan tersebut telah mengikat ikatan yang sah dan majlis telah diadakan di rumah pengantin perempuan.

Kemudian, muncul masalah di mana penduduk mendapat tahu bahawa pengantin ‘lelaki’ telah berhutang dengan jiran pengantin perempuan untuk melaksanakan majlis mewah tersebut.

Disebabkan perkara tersebut, warga penduduk kawasan itu mula melakukan siasatan latar belakang pengantin ‘lelaki’ terbabit.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Setelah dikenal pasti, ternyata mempelai ‘lelaki’ itu bukanlah berjantina lelaki tetapi perempuan.

“Dia memalsukan status sebagai wanita untuk berkahwin dengan pasangannya yang merupakan warga Kampung Pakuon,” katanya.

Abdullah berkata, semua pihak terpedaya dengan penyamaran ‘lelaki’ itu malah ibu bapa dan pengantin perempuan juga tidak mengetahui bahawa dia adalah seorang wanita.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Jadi semua orang tertipu dengan penyamarannya,” tambahnya.

Sumber: Tv One News, Detik

The post Wanita Terkejut Dapat Tahu Suaminya Berjantina Perempuan Selepas Tiga Hari Bergelar Suami Isteri appeared first on Siakap Keli.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement