Hi, what are you looking for?

Inspirasi

Khairul Aming Dedah Jualan ‘Sambal Nyet’ Cecah RM7.5 Juta Selepas Setahun Dipasarkan


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Hanya setahun Sambal Nyet oleh Khairul Amin Kamarulzaman atau Khairulaming berada di pasaran, beliau kini mampu untuk membuka kilang baharu Sambal Nyet yang lebih besar di Kelantan.

Khairulaming berkongsikan berita gembira tersebut menerusi laman Twitter dan Instagram rasmi miliknya dan mengucapkan ribuan terima kasih kepada rakyat Malaysia yang memberi sokongan terhadap produk sulung keluarannya itu.

Tahun lalu sahaja, beliau bersama pasukannya telah berjaya menjual 540,000 botol Sambal Nyet bersamaan nilai jualan RM7.5 juta! Beliau berpendapat sudah tiba masanya untuk meluaskan lagi produksi Sambal Nyet dan membuat keputusan untuk membuka kilang baharu di Kota Bharu, Kelantan dengan keluasan 14,000 kaki persegi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurutnya, beliau memilih Kelantan kerana itu adalah tempat beliau membesar dan membuka kilang tersebut dari ‘kosong’. Tujuannya bermula daripada kosong adalah untuk beliau belajar sendiri cara yang betul untuk set-up kilang; sama seperti mana beliau mula-mula berniaga Sambal Nyet tahun lalu.

Selepas membelanjakan lebih RM1 juta untuk kilang ini, akhirnya ia sudah mula beroperasi. Langkah seterusnya menurut Khairulaming adalah untuk mendapatkan sijil MeSTI dan halal pada tahun ini selepas renovasi kilang siap sepenuhnya.

Rata-rata followers dan pembeli Sambal Nyet mengucapkan tahniah kepada Khairulaming atas kejayaannya itu. Sehingga ke hari ini, Sambal Nyet kekal sold out di Shopee setiap kali restock membuktikan Sambal Nyet tetap bertakhta di hati pembeli.

Advertisement. Scroll to continue reading.

P/S: Khairulaming juga berkata produk kedua keluarannya turut akan dikeluarkan di kilang ini tidak lama lagi. Nantikan dan all the best buat Khairulaming!

BELI SAMBAL NYET:

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEPANG – Perjalanan seorang lelaki ke tempat kerja berakhir tragedi apabila motosikal ditunggangnya dirempuh kereta di Jalan Sungai...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PASIR GUDANG – Pasukan Johor Darul Ta’zim II (JDT II) dipaksa bermandi peluh sebelum mencatatkan kemenangan tipis 1-0...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PUTRAJAYA – Seramai lima lelaki pekerja kontrak membuat pagar ditahan polis bagi membantu siasatan dua kejadian samun bersenjatakan...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. BIRMINGHAM – Aston Villa bangkit daripada kekecewaan minggu lalu untuk melakar kemenangan 2-1 ke atas Everton dalam saingan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications