Hi, what are you looking for?

Lebih Besar Dari Genting SkyWorlds! Taman Teman Bertaraf Dunia Melaka Gateway Bakal Dibuka 2026?

Travel

Lebih Besar Dari Genting SkyWorlds! Taman Teman Bertaraf Dunia Melaka Gateway Bakal Dibuka 2026?


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Kalau sebut pasal taman tema di Malaysia, mesti semua akan teringat akan Genting SkyWorlds kan? Yela, Genting SkyWorlds ni antara taman tema yang terbesar di Malaysia. Belum siap dibina pun orang ramai dah excited nak pergi!

Siapa dekat sini yang suka pergi taman tema? Haa ni ada berita baik untuk korang! Kalau korang nak tahu, taman tema moden bertaraf dunia bakal dibina di Melaka, menerusi projek Melaka Getaway. Taman tema ini dijangka akan siap pada tahun 2026, iaitu dalam 4 tahun lagi! Fuh, excited weh!

SHOPEE: PROMO HOTEL DI MELAKA

Advertisement. Scroll to continue reading.

Taman tema yang bakal dibangunkan di Pulau Satu (PME1) Melaka Getaway ini dikatakan bakal menarik 5 juta pengunjung setiap tahun dengan nilai pelaburan berjumlah RM1.5 bilion.

Datuk Seri Ab Rauf Yusoh, Exco Perindustrian, Pelaburan dan Pembangunan Usahawan mengatakan taman tema bertaraf dunia yang bakal dibina ini jauh lebih baik dan lebih besar daripada taman tema Genting Highland dengan keluasan 36 ekar.

Menurutnya juga, dalam masa empat tahun, perkembangan pembinaan taman tema bertaraf dunia ini akan dapat dilihat di Melaka.

Projek Melaka Getaway ini juga berpotensi untuk menjadi hab komersial, berikutan kedudukan strategiknya di Selat Melaka dan berada di tengah-tengah antara dua bandaraya besar, iaitu Singapura dan Kuala Lumpur.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Wahh tak sabar la nak tunggu taman tema Melaka ni siap! Kalau lebih besar dari Genting SkyWorlds, mesti lagi gempak kan! Fuh tak sabar!

Kredit: YouTube Melaka TV

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. HYDERABAD: Seorang wanita di India membantu suaminya berkahwin dengan kekasih lamanya selepas mendapat tahumereka masih mempunyai perasaan cinta...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Langkah kerajaan untuk memperkenalkan Dasar Penamat Generasi atau Generational End Game (GEG) yang bertujuan untuk mengharamkan r dan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Filem epik Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan kini ditayangkan di Gaza sempena Pameran ‘A Story Behind...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KOTA KINABALU – Pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS) dinasihatkan berwaspada dengan taktik penipuan yang menawarkan rumah sewa di...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications